Loading...

mensen

RichardRichard de Jong, vormgeving, dtp, 3d & web

Tsja, schrijf even een stukje tekst voor de website… Nou daar gaat ie.
Na het grafisch lyceum in Rotterdam en het vervullen van mijn dienstplicht heb ik bij een aantal bedrijven gewerkt. Sinds 2000 ben ik werkzaam bij a-design. In het begin heb ik mij hoofdzakelijk bezig gehouden met de opmaak en vormgeving van advertenties en displays. Maar al snel boeide het oprukkende world wide web en heb ik mij verdiept in de wondere wereld van html en css. Inmiddels is het spitten in html/css code een dagelijks terugkerende bezigheid. Momenteel ben ik druk met een nieuw avontuur… het 3d modelleren. Het is een compleet nieuwe tak van sport om zo realistisch mogelijke visuals te maken.

Op momenten dat ik los ben van mijn beeldscherm houd ik mij graag bezig met windsurfen, snowboarden en aikido. Helaas heb je voor snowboarden witte bergen nodig dus dat beperkt zich tot hooguit 1 weekje per jaar. Voor het windsurfen heb ik enkel wind nodig, water hebben we in de omgeving genoeg.

TonTon Bavelaar, concept & art
partner

Op de detailhandelsschool werd al snel duidelijk dat ik de reclamewereld in wilde. Op 15 jarige leeftijd begon ik stage te lopen bij Hans Uljee Reclame in Leiden waar ik de kneepjes van het vak leerde. Aansluitend volgde ik een studie aan de koninklijke kunstacademie voor beeldende kunsten in Den Haag. Naast deze studie werkte ik voor diverse Leidse reclamebureau’s als vormgever en startte uiteindelijk in 1982 a-design. Tot op de dag van vandaag blijft het een boeiend vak met elke dag een nieuwe uitdaging.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met mijn passie voor oldtimers en vind het ook leuk om die te restaureren. Zo heb ik onlangs een volkswagenbusje uit 1965 gekocht die door mij gerestaureerd wordt. Op sportief gebied hou ik van surfen en snowboarden, maar ben ik beslist geen ballenjongen.

RemiRemi Petit, vormgeving & dtp

Na de middelbare school ben ik naar het GLR (Grafisch Lyceum Rotterdam) gegaan. Daar heb ik de richting grafisch vormgeven (4 jaar) en multi media vormgeven (1 jaar) gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij Krikke & Pardon (1 jaar). Na de studie ben ik vertrokken uit Leiden en heb ik 5 jaar in Amsterdam gewerkt bij Amstel Advertising. Sinds 3 jaar ben ik werkzaam bij a-design.

Natuurlijk ben ik niet alleen maar aan het werk. In mijn vrije tijd kijk ik graag films en series. Sinds kort ben ik de gelukkige eigenaar van een sloepje waarin ik regelmatig door Leiden vaar. Ook maak ik graag verre reizen naar exotische oorden. Zo heb ik onlangs een rondreis door Costa Rica gemaakt.

HansHans Ramb, account, produktie & financiën
partner

Ik ben sinds 1991 partner bij a-design. Naast mijn commerciële taken ben ik verantwoordelijk voor de productie, planning en financiën. Mijn achtergrond ligt in de techniek iets wat mij goed van pas komt aangezien ons bureau niet alleen een creatieve oplossingen voor uw communicatievraagstuk bedenkt maar deze ook daadwerkelijk ten uitvoer kan brengen. Of dat nu een brochure, een website, een complexe floordisplay, een verpakking in lage of hoge aantallen is, alles is mogelijk.

In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets of mountainbike, wil ook nog wel eens een golfballetje slaan maar ook van een zwarte skipiste kom ik aardig naar beneden.

RickRick Holswilder, vormgeving, dtp, web

Na het Grafisch Lyceum Rotterdam ben ik, na een kleine omzwerving, in 1992 bij a-design terecht gekomen. Al snel werd duidelijk dat we een Mac nodig hadden om ons werk goed te kunnen doen. Vanaf dat begin heb ik mij verdiept in allerlei software die toen voor handen was. Van Photoshop versie 1 tot Aldus pagemaker. Onze ideeën strookten met regelmaat niet met de techniek. Zo moest ik bijvoorbeeld Photoshop van de harde schijf halen als ik een groot Quark bestand wilde bewerken. Gelukkig is dat met de huidige Macs verleden tijd.

Van 2003 tot 2005 heb ik even een uitstapje gemaakt naar een ander bureau om daarna weer terug te komen bij a-design. Momenteel heb ik het druk met allerhande websites en de nieuwste technieken die daar bij horen.